Menu
Terug naar overzicht

20Duurzaam20

Geplaatst op 25-02-2016

20Duurzaam20 is een initiatief van ondernemers uit Katwijk. Het doel van 20Duurzaam20 is om in 2020 20% van de energie duurzaam op te wekken. Deelnemers van dit platform zijn de inwoners van Katwijk, de ondernemers, verenigingen, scholen en de gemeente. Samen zorgen we ervoor dat we duurzamer leven, spelen en werken. Hierbij richten we ons op drie pijlers:

  • Educatie
  • Inzichtelijk maken energieverbruik particulieren en bedrijven
  • Innovatieve bedrijven

Middels evenementen voor kinderen, bijeenkomsten voor ondernemers, een interactieve website en acties zorgen we voor een collectieve bewustwording van het belang van 20Duurzaam20.

André Kuipers: “Ik herinner me (van de eerste vlucht) hoe dun de atmosfeer van de Aarde er vanuit de ruimte uitziet en hoe zwart het universum is. Het deed me realiseren dat miljarden mensen op een uiterst fragiele planeet leven. We zullen er echt goed voor moeten zorgen”. Een quote van de astronaut op de ESA-website. Alhoewel velen van ons geen ruimtereis hebben gemaakt, begrijpen wij de woorden van André Kuipers meteen.

Er is tegenwoordig veel bewustwording over de staat van onze planeet. Gelukkig dragen steeds meer consumenten, bedrijven en overheden hun duurzame steentje bij voor het behoud van moeder Aarde. Scepsis maakt ruim baan voor ludieke acties. En juist in die acties moet 20Duurzaam20 voorop lopen en een voorbeeld zijn voor omringende gemeentes.

Terug naar overzicht
Reacties