Menu
Terug naar overzicht

5 Redenen om voor zonnepanelen te kiezen

Geplaatst op 06-09-2016

Wil je het comfort in huis verhogen? Dan kunnen zonnepanelen een goede toevoeging zijn. Vijf redenen waarom.

1. Je wordt zelfvoorzienend

Door zelf energie op te wekken, voorzie je voor een groot deel in je eigen energieverbruik en ben je dus deels zelfvoorzienend. Dat geeft een gerust gevoel, want zo ben je minder afhankelijk van je energieleverancier en van de alsmaar veranderende energieprijzen.

2. Je draagt bij aan een beter milieu

Fijn: bij het opwekken van elektriciteit in een zonnepaneel komen geen milieuvervuilende stoffen of broeikasgassen vrij. Door zelf zonne-energie op te wekken, help je het klimaat te beschermen. Dat geeft dus ook nog een goed gevoel.

3. Je profiteert lang van groene energie

Al na drie jaar elektriciteitsproductie heeft een zonnesysteem net zoveel energie opgewekt als er nodig was bij de productie van het systeem. Omdat zonnepanelen zo’n 25 jaar meegaan, betekent dat dat elke opgewekte kWh die je de overige 22 jaar opwekt netto milieuwinst is. Groen én duurzaam dus.

4. Ze worden steeds goedkoper

Zonnepanelen worden steeds beter betaalbaar. De afgelopen vijf jaar is de prijs zelfs met een vijfde gedaald. Deze prijsdaling heeft een grote groei van het aantal huishoudens met zonnepanelen als gevolg: eind 2015 waren al 400.000 huizen voorzien. Al met al wordt wonen steeds groener.

5. Ze worden steeds mooier

Zonnepanelen lelijk? Niet meer. Waren de panelen vroeger nog blauw, tegenwoordig zijn ze vaak zwart en vallen ze minder op. Als je de panelen in een mooie symmetrische opstelling plaatst, ziet het er bovendien fraaier uit. Er zijn al daken waarop zonnepanelen de dakpannen vervangen.

Weten of jouw huis geschikt is voor zonnepanelen? Dat kun je hier controleren

Terug naar overzicht
Reacties