Menu
Terug naar overzicht

Amsterdam bezoekt 10.000 inwoners met energieadvies

Geplaatst op 10-08-2016

De gemeente Amsterdam start in oktober een proef met energiecoaches. Zij geven inwoners van de stad gratis advies over energiebesparing en kunnen daarbij bespaarproducten op maat aanbieden. Het plan is om 10.000 Amsterdammers te bezoeken.

“Veel oudere woningen in Amsterdam zijn niet energiezuinig”, verklaart wethouder Joris Ivens (Wonen). “Vaak kun je al veel bereiken met eenvoudige maatregelen. Niet alleen wordt zo de uitstoot van CO2 verminderd, maar ook op de woonlasten kan er flink worden bespaard. We verwachten dat de energielasten van de huishoudens met zo’n 100 tot 120 euro per jaar omlaag kunnen.”

De energiecoaches krijgen eerst een specifieke training voordat ze bij de bewoners langsgaan. Bij de Amsterdammers thuis vertellen zij hoe je energie kunt besparen door bijvoorbeeld anders om te gaan met verlichting en verwarming. Daarbij wordt er ook advies gegeven over eenvoudige toepassingen voor isolatie. De energiecoach besteedt verder aandacht aan veiligheid.

In het bespaarpakket van de energiecoach zitten onder meer radiatorfolie, een waterbesparende douchekop en ledlampen. Voor de proef werkt de gemeente samen met het Amsterdams Steunpunt Wonen (ASW).

Terug naar overzicht
Reacties