Menu
Terug naar overzicht

Bewonerscommissies SHD worden gesteund

Geplaatst op 25-01-2017

,,Natuurlijk moeten bewonerscommissies van woningcomplexen worden gesteund want zij zijn toch de ogen en oren in hun woonomgeving zult u als lezer van deze titel wel denken. Maar met de leden van de ongeveer 35 bewonerscommissies gaan wij als Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ in 2017 direct stevig aan de slag. Deze maand is er een huurderscoach gestart en in februari starten we ook met drie pakkende en praktische trainingsavonden”, aldus Cees Oostindie, de trotse SHD-voorzitter.

Deze avonden worden 8 en 22 februari en 1 maart verzorgd door De Nieuwe Wind, een organisatie die met een verfrissende aanpak haar sporen in den lande al meer dan verdiend heeft. Verfrissend en ondersteunend zal zeker ook de aanpak zijn van Ineke Ouwehand. Zij is als huurderscoach deze maand bij de SHD aan de slag gegaan. Oostindie: ,,Wij vinden huurderscoach een betere term dan de in huurdersland bekende kreet van participatiemedewerker.”

Huurderscoach stelt zich voor

Ineke Ouwehand: ,,Ik ben sinds enige tijd met pensioen en in mijn werkende bestaan was ik bedrijfsadviseur, trainer en mediator. Ik heb de laatste jaren veel in Azië en Afrika gewerkt als vrijwilliger. Ik ondersteunde lokale vrijwilligersorganisaties met allerhande praktische zaken. Mijn kennis en ervaring wil ik echter nu graag delen als vrijwilliger voor de SHD. Mijn belangstelling voor de sociale woningbouw is gewekt toen ik onlangs een presentatie hield over de geschiedenis van de sociale woningbouw in Nederland. Vooral de geschiedenis van de sociale woningbouw in Katwijk en Rijnsburg trof mij in het bijzonder.”

Rol als huurderscoach

,,Mijn wens is om de komende tijd met de bewonerscommissies een goede vertrouwensrelatie op te bouwen, zodat we een sterke gesprekspartner vormen voor Dunavie. Mijn principe is dat we in gezamenlijkheid zaken voor elkaar kunnen krijgen, waarbij ongetwijfeld de belangen van Dunavie en die van de bewonerscommissies niet altijd even samenvallen. Alleen door met elkaar in gesprek te blijven, en een ‘wij tegen zij-cultuur’ te voorkomen, kunnen we beider belangen voor ogen houden. Over belangen kun je namelijk discussiëren, maar over standpunten niet. Die zijn meestal in beton gegoten, en daar is niemand mee gebaat. Ik zie ernaar uit de komende tijd alle afzonderlijke bewonerscommissies te ontmoeten waarin we het vooral gaan hebben over de wederzijdse verwachtingen en hoe we die kunnen waarmaken, en wat de bewonerscommissie zelf op hun wensenlijstje hebben staan”, aldus de enthousiaste Ouwehand. ‘Verbinden’ is haar sleutelwoord. Wilt u meer lezen over Ouwehand en de rol van de bewonerscommissies, kijk dan op de website www.shdeduinstreek.nl.

Terug naar overzicht
Reacties