Menu
Terug naar overzicht

Boeiende training bewonerscommissies SHD

Geplaatst op 06-03-2017

‘Waar bent u trots op in uw rol van BC-lid?’, was één van de sheets die besproken werd woensdagavond 1 maart bij de derde en laatste trainingsavond voor de met de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ samenwerkende bewonerscommissies. Op deze weer inspirerende bijeenkomst onder leiding van Anneke Schouten en Thea de Feijter van ‘De Nieuwe Wind’ werd er veel geleerd, ervaringen uitgewisseld, ideeën opgedaan, handvatten gegeven waar de aanwezigen in hun rol als BC-lid in hun eigen wooncomplex van Dunavie zeker iets mee kunnen.
 

Cees Oostindie, voorzitter van het bestuur van de SHD dat deze avonden organiseerde: ,,Het is zo gaaf om te zien hoe enthousiast deze mensen zich als BC-lid inzetten. Je ziet ze groeien deze drie avonden. Het gaat er ook om dat ze in hun wooncomplexen zichtbaar moeten zijn als bewonerscommissie. En dat hoeft heus niet altijd middels een vergadering, dat kan ook door diverse laagdrempelige activiteiten te organiseren om bewoners met elkaar te verbinden. Daar zijn hier ook weer vele ideeën opgedaan hoe dat handen en voeten te geven.”
Onder de bewonderende blikken van de leden van het dagelijks- en algemeen bestuur van de SHD ontvingen alle BC-leden natuurlijk ook een certificaat aan het einde van deze training.
 

Roland van Vliet

Oostindie: ,,Maandagavond 13 maart zijn we hier weer in de Open Hof Kerk, op deze prima locatie, voor een avond voor alle leden van de ongeveer 35 bewonerscommissies. Na een pakkende lezing van Roland van Vliet, de voorzitter van de parlementaire enquêtecommissie Woningcorporaties, bespreken we diverse lopende zaken met elkaar. Ook dat belooft weer een boeiende avond te worden.” Wilt u meer lezen over de rol van de bewonerscommissies, kijk dan op de website www.shdeduinstreek.nl of www.denieuwewind.nl.

Terug naar overzicht
Reacties