Menu
Terug naar overzicht

Brede steun Kamer voor wetsvoorstel energieprestatievergoeding

Geplaatst op 15-01-2016

De Tweede Kamer behandelde op 13 januari 2016 de wetswijziging die het woningcorporaties mogelijk maakt om voor nul-op-de-meter-woningen een energieprestatievergoeding (EPV) te vragen. Een groot deel van de Kamerleden steunt een snelle invoering van de wet.

Het wetsvoorstel over de energieprestatievergoeding maakt het mogelijk dat corporaties woningen zeer energiezuinig maken en met huurders afspraken kunnen maken over betaling van een energieprestatievergoeding. Minister Blok benadrukte tijdens het debat dat de wet niet uitsluitend bedoeld is voor de Stroomversnelling, maar gebruikt kan worden voor meer initiatieven op het gebied van verduurzaming. De minister laat onderzoeken of ook collectieve energieopwekking in de wet opgenomen kan worden. Ook onderzoekt hij of voor labelstappen een vergelijkbaar systeem mogelijk is als de energieprestatievergoeding. De wet wordt zo snel mogelijk ingevoerd. Eind 2016 volgt een quick scan naar de tevredenheid van bewoners over hun aangepaste woningen. En in 2018 volgt een evaluatie van de wet.

Goede uitvoering regeling
Aedes wees de Kamer al eerder op belangrijke voorwaarden voor een goede uitvoering van deze regeling. Naar aanleiding van Kamervragen die daarop volgden meldde minister Blok in december 2015 dat:

  • De EPV een van BTW vrijgestelde vergoeding is.
  • De administratiekosten niet hoger zijn dan de huidige administratiekosten bij de servicekostenvergoeding.
Terug naar overzicht
Reacties