Menu
Terug naar overzicht

Coba Vooijs (secretaris DB) overleden

Geplaatst op 22-03-2017

Woensdagmiddag 22 maart werden we als bestuur van de SHD opgeschrikt door een telefoontje van een familielid van Coba. Ze is vandaag in het ziekenhuis overleden op 52-jarige leeftijd na een heel kort ziekbed. Met haar verliest de SHD een zeer bevlogen bestuurslid dat ruim twintig jaar als vrijwilliger zich heeft ingezet voor de belangen van huurders bij de SHD en haar rechtsvoorgangers. Cees Oostindie, voorzitter van het SHD-bestuur: ,,Het is nog steeds niet te bevatten, het is echt een boze droom. Waar ze in januari 2017 ons nog liet weten het even maar wat rustiger aan te doen, door meer naar haar eigen lijf te luisteren, kwam kort daarna bij Coba de melding van die zo verschrikkelijke ziekte. En nu een twee maanden later dit telefoontje. Het is voor de SHD het verlies van een bestuurslid met zeer veel kennis, maar bovenal het afscheid van een hele goede collega en een warm, fijn mens.”

Haar inzet voor de huurdersbelangen werd ruim twintig jaar geleden al zichtbaar en vooral ook hoorbaar bij ‘Platform’ in Katwijk. Ze is na verloop van tijd terechtgekomen in de Stichting Huurdersbelangen Katwijk, de huurdersorganisatie die met woningcorporatie de K.B.V. te maken had. Na de fusie van de verschillende Katwijkse woningcorporaties is Coba vanaf de start met hart en ziel betrokken geraakt bij Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’. Ze is alle jaren secretaris geweest in het dagelijks bestuur.
Oostindie: ,,Op haar vaste plek aan de tafel waar we vergaderden en andere partners ontmoetten kan ik haar zo uittekenen. Altijd het schriftje bij de hand om aantekeningen te maken, aantekeningen die ze op enig moment bij een overleg weer kon inbrengen. Wat zal Coba veel schriftjes achterlaten! Ze was wat regels en afspraken betrof, en zeker de geschiedenis van bepaalde dossiers, een lopende Winkler Prins die we nog lang niet konden missen.”

Coba heeft zich naast de SHD ook al vele jaren op landelijk niveau onder andere ingezet voor het reumafonds. Ook op lokaal niveau zette ze haar expertise en vaardigheden als vrijwilliger in voor de ander die het zo nodig had, zoals bij de Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Katwijk.
,,Vanuit ons bestuur wensen we, namens alle huurders, de naaste familie van Coba alle kracht en sterkte toe om dit zware verlies te kunnen dragen. Wij zullen haar missen en nooit vergeten”, aldus Oostindie.

Zonder jou

De wereld is wonderlijk leeg zonder jou
Er staat maar zo weinig meer in
De hemel is aldoor zo hinderlijk blauw
Waarom? Wat heeft het voor zin?
De merel zit zachtjes te zingen in ‘t groen
Voor mij hoeft ie heus zo z’n best niet te doen
De wereld kon vol van geluk zijn, maar nou:
leeg, zonder jou.
(A.M.G. Schmidt)

Het bestuur van de SHD

Terug naar overzicht
Reacties