Menu
Terug naar overzicht

De SHD komt uit haar ‘zomerslaap’

Geplaatst op 03-09-2019

Maandag 2 september is de deur van het kantoor van de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ (SHD) aan de Nassaudreef 38a weer open gegaan voor de vrijwilligers van deze jubilerende Katwijkse huurdersorganisatie. Er wordt weer vergaderd, bijeenkomsten in groter of kleiner verband worden er gepland, diverse trainingen staan er weer op stapel kortom… het wordt dan weer die gezellige bijenkorf vol bezige bijtjes. ,,Zijn we dan als bestuur van de SHD compleet in zomerslaap gegaan deze laatste twee maanden? Natuurlijk niet, want vele zaken lopen toch wel door en als bestuurlijke vrijwilligers is het ook goed om in zo’n rustiger periode wat zaken op te ruimen en je ook te bezinnen op wat er komen gaat. En dat is niet niks”, aldus Cees Oostindie, voorzitter van de SHD.

Maar natuurlijk gaat de deur ook open voor de Katwijkse huurders met hun vragen. Elke dinsdag t/m donderdag van 10.00 – 16.00 uur kan men binnenlopen. Oostindie: ,,En wilt u zeker weten dat we op dat moment tijd voor u kunnen maken, geef anders eerst even vooraf een belletje (071-4077246) of mail ons even (info@shdeduinstreek.nl) dan kunnen we de afspraak direct definitief inplannen en vastleggen.”

Aan de (huurders)bak na de zomerslaap!

Dat er vele klussen en uitdagingen liggen voor de SHD is ook op hun website duidelijk zichtbaar. Onder het kopje ‘Documenten’ is te lezen dat de ‘Woonvisie 2015 – 2019’ afloopt en onder ‘Publicaties’ geldt dat ook voor ‘Prestatieafspraken Wonen 2016 – 2019’. Zo moet er i.s.m. woningcorporatie Dunavie en de gemeente Katwijk het nodige worden aangepast en vernieuwd. Oostindie: ,,Daarom is het ook heerlijk om de komst van twee nieuwe bestuursleden bij de SHD te kunnen melden. Volgende week zullen wij ze verder voorstellen. Meer handen en meer vrijwilligerstijd om ingezet te worden om de Katwijkse huurdersbelangen zo goed mogelijk te kunnen behartigen. Ik ben er heel blij mee.”

Website om te volgen

Wilt u meer weten over het werk van de SHD, maar naast lokaal- ook landelijk nieuws volgen over wonen en huren, kijk dan op hun kleurrijke en zeer informatieve website www.shdeduinstreek.nl. ,,Daar leest u ook hoe u op verschillende manieren met de medewerkers van de SHD contact kunt opnemen, maar ook over wat de mogelijke komst van een warmtepomp voor huurders kan gaan betekenen. En wat te denken van ons tienjarige bestaan dit jaar?”, aldus de goed uitgeruste SHD-voorzitter.

Terug naar overzicht
Reacties