Menu
Terug naar overzicht

Dunavie bouwt eerste woningen zonder gasaansluiting

Geplaatst op 08-02-2018

Woningcorporatie Dunavie begint vanmiddag met de verkoop van tien nieuwbouwwoningen zonder gasaansluiting in de Petronella van Saxenstraat en de Kanaalstraat in Rijnsburg. Het gaat om vier rijtjeshuizen en zes twee-onder-een-kapwoningen. De woningen – in de prijsklasse van 282.000 tot 449.000 euro – worden in de zomer van 2019 opgeleverd.

Het is de eerste keer dat de Katwijkse woningcorporatie woningen zonder gasaansluiting bouwt. De woningen wekken een groot deel van de energie op met zonnepanelen en worden verwarmd en gekoeld door een warmtepomp. Die pomp gebruikt daarvoor elektriciteit en de bodem onder de woningen.

Dunavie bouwt gelijktijdig 35 sociale huurwoningen die ’nul-op-de-meter’ hebben: ze wekken tenminste evenveel energie op als dat ze gebruiken. In de toekomst wil Dunavie meer duurzame huizen bouwen. „Voor de bewoner betekent het niet alleen een lagere energierekening, maar ook meer wooncomfort”, zegt directeur Alfred Busser. „We willen op naar een gasloze toekomst. Dat is natuurlijk ambitieus en dat kunnen we zeker niet in één keer doen of alleen. Over de weg ernaartoe zijn we realistisch. Kennis opdoen met dit project is een mooi begin.”

Terug naar overzicht
Reacties