Menu
Terug naar overzicht

Dunavie sloopt vier flats in Hoornes

Geplaatst op 24-10-2017

Dunavie laat vier flats in de wijk Hoornes Noord Oost slopen. De woningcorporatie wil hier nieuwbouw realiseren. Bewoners zijn maandag op de hoogte gebracht.
De vier flats worden in twee fases gesloopt. Woningen aan Boerslaan 2 tot en met 108 en Helmbergweg 109 tot en met 161 worden halverwege 2019 tegen de grond gewerkt. De sloop van Suurmondstraat 2 tot en met 108 en Helmbergweg 55 tot en met 107 volgt daarna in de tweede fase.
Een opknapbeurt in plaats van sloop had volgens Dunavie geen zin. ‘Het opknappen van deze woningen leidt niet tot de woningkwaliteit die Dunavie nastreeft’, schrijft de woningcorporatie in een persbericht. ‘Een renovatie brengt hoge kosten met zich mee en belangrijke knelpunten zoals de gehorigheid, klein woonoppervlak en het ontbreken van een lift, worden hiermee niet weggenomen. Door sloop met vervangende nieuwbouw wil Dunavie een goede stedenbouwkundige buurt realiseren waar mensen een prettig thuis hebben.’
Dunavie heeft haar plannen voorgelegd aan de gemeente Katwijk. Het college van burgemeester en wethouders is het eens met de sloop. Over de randvoorwaarden van het nieuwbouwplan gaat Dunavie met de gemeente verder in gesprek. Ook Stichting Huurdersbelangen de Duinstreek is positief over de sloop. De komende tijd werkt Dunavie verder aan de concretisering van de nieuwbouwplannen.
De woningcorporatie gaat in november en december op huisbezoek bij de bewoners om alle vragen te beantwoorden en het vervolgproject te bespreken.

Terug naar overzicht
Reacties