Menu
Terug naar overzicht

Galerijen Prins Bernhardlaan gestut

Geplaatst op 25-09-2017

Bouwbedrijf KBM is in opdracht van woningcorporatie Dunavie op maandag 25 september gestart met het stutten van de galerijen van de vier flats aan de Prins Bernhardlaan in Katwijk.

Onlangs heeft onderzoeksbureau Nebest in opdracht van Dunavie preventief onderzoek uitgevoerd naar de draagkracht van de galerij- en balkonvloeren van deze flats. Uit onderzoek bleek dat de constructie van de galerijen niet meer voldoet aan de huidige normen. De balkons verkeren in goede staat. De bewoners zijn van de werkzaamheden op de hoogte gesteld. Met het stutten van de galerijen is de veiligheid weer gegarandeerd. “Door extra ondersteuning met stempels, zorgen we ervoor dat de galerijen veilig zijn totdat we een definitieve oplossing hebben gevonden”, zegt projectleider Eric van Heuzen van Dunavie.

Richtlijnen

Afgelopen jaar zijn er door de overheid definitieve richtlijnen afgegeven voor de onderzoekseisen aan vrijhangende galerijen en balkons. Alle woningcorporaties en VvE’s in Nederland zijn verplicht om de galerijen en balkons met deze specifieke kenmerken te laten onderzoeken. Voor Dunavie betreft dit negen complexen. Daarbij gaat het om bezit uit de bouwperiode 1950 – 1975. De onderzoeken voor de overige complexen zijn nog niet volledig afgerond. Zodra deze onderzoeken afgerond zijn en er extra maatregelen nodig zijn, worden de bewoners hierover geïnformeerd.

Maatregelen

Het complex Prins Bernhardlaan bestaat uit 112 woningen. Het stutten van de galerijen neemt een dag in beslag. Tijdens de werkzaamheden zijn de galerijen gewoon begaanbaar. Ondertussen zet Dunavie de onderzoeken van de galerijen voort om zo snel mogelijk een definitieve oplossing te kunnen realiseren.

Terug naar overzicht
Reacties