Menu
Terug naar overzicht

Groeiende overlast van buren zorgt voor slapeloze nachten in Helmond

Geplaatst op 16-08-2016

Ze heeft oordoppen laten aanmeten in de hoop ’s nachts te kunnen doorslapen. Want dat is Kim Verbaarschot (29) uit Helmond nauwelijks gelukt sinds 23 december vorig jaar. Toen trok in de flat boven haar een Poolse jongeman in.
Die had voortdurend een man of drie te logeren en dat gaf geluidsoverlast. “Slaande deuren, voortdurend voetstappen, draaiende wasmachines rond middernacht, harde muziek, gelach tot half twee ’s nachts. En om vijf uur ’s ochtends begint het weer.”

‘Sorry’

Verbaarschot klopte de eerste dagen van de overlast aan bij haar bovenbuurman. Een ‘sorry’ klonk telkens, waarna de herrie doorging. Daarop stuurde Verbaarschot tientallen mails met meldingen aan verhuurder Woonpartners. Die kwam langs aan de Vinkelaan maar de buurman deed niet open. Op een brief reageerde hij niet.

Buurtbemiddeling

Als oplossing stelde Woonpartners in februari buurtbemiddeling voor onder leiding van maatschappelijk werkers van de Levgroep. Dat gesprek werd afgeblazen, omdat de buurman ging verhuizen.

Intussen groeide bij Verbaarschot de frustratie, zeker toen haar nieuwe bovenburen evenmin allesbehalve stil bleken te zijn. “Ook een oudere dame en een jonger meisje in de flat hadden last van de herrie. Zij zijn wat minder assertief dan ik. Ik wil graag een discussie hierover, want volgens mij komt overlast steeds vaker voor.”

Dat klopt, bevestigt Remco Theunisz van Woonpartners. “Je ziet dat wijken snel veranderen door de komst van andere huurders. De situatie van Verbaarschot zegt Theunisz niet specifiek te kennen. In het algemeen kan Theunisz wel zeggen dat Woonpartners worstelt met de groeiende overlast. “De ontwikkelingen houd je niet tegen. Met de gemeente en andere woningcorporaties kijken we hoe we die het beste kunnen opvangen.”

Terug naar overzicht
Reacties