Menu
Terug naar overzicht

Het ‘SHD Huis’ biedt onderdak aan velen

Geplaatst op 22-06-2016

Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ in Katwijk kennen we natuurlijk als organisatie die opkomt voor de belangen van de huurders van woningcorporatie Dunavie. Ze is ook geregeld in het nieuws gekomen als gelijkwaardige partner van Dunavie en de gemeente Katwijk bij het opstellen van de Prestatieafspraken 2016-2019. De SHD geeft ook invulling aan de gemeentelijke wens om accommodaties multifunctioneler in te richten en te benutten. Zo is de Adviesraad Sociaal Domein sinds kort de jongste ‘bewoner’ van het ‘SHD Huis’ aan de Nassaudreef 38-A in Katwijk aan Zee. Voorzitter Cees Oostindie van de SHD is hier erg mee in zijn nopjes.

Oostindie: ,,In ons kantoor zijn er meerdere ruimten die door ons bestuur of onze 33 bewonerscommissies worden benut voor vergaderingen, gesprekken met binnenkomende huurders, workshops en trainingen, je kan het zo gek niet bedenken. Maar we gebruiken deze plekken natuurlijk niet 24/7. Daarom was er bij ons bestuur geen moment twijfel toen van de Adviesraad Sociaal Domein de vraag kwam of er voor hen een plek was in ons ‘SHD Huis’.”

Adviesraad Sociaal Domein

Tot en met 2014 kende heel Katwijk de Wmo-adviesraad waar ze nu als Adviesraad Sociaal Domein door het Katwijkse leven gaat. De vijftien vrijwilligers in deze raad, met elkaar 22 cliënten(belangen)groepen vertegenwoordigend, vormen met elkaar een onafhankelijk adviesorgaan voor het College. Ze zijn op de terreinen ‘Wmo 2015’, ‘Jeugdwet’ en de ‘Participatiewet’ een brug tussen de burgers en de gemeente. Op de Nassaudreef 38-A kunnen burgers met hun vragen binnenlopen op dinsdag van 9.00 – 12.00 uur en op woensdag en vrijdag van 10.00 – 16.00 uur. Meer informatie vindt u op de website www.shdeduinstreek.nl
onder het kopje ‘SHD Huis’.

‘Verbinden is hét werkwoord’

De trotse SHD-voorzitter: ,,Door flexibel de ruimten te benutten hebben we eerder ook al onderdak en een werkplek kunnen geven aan meerdere Katwijkse maatschappelijke organisaties. Zo vind je bij ons het PvdA Ombudsteam afd. Katwijk, Grip op de Knip Katwijk en de Stichting MAAT. Op onze website kan je alles lezen over hun inloopmomenten en wat ze kunnen betekenen voor de inwoners. Het mooiste is dat deze organisaties elkaar en ons als SHD ook sterker maken door verbindingen te leggen. Hier zijn de lijntjes echt kort, ook al gaat bijna alles draadloos in huis.”
Een prima initiatief van de SHD wat van buitenaf niet zichtbaar is, en daarom zeker goed is om bij eenieder onder de aandacht te brengen. Oostindie: ,,Komt er een huurder bij ons met specifieke hulpvragen dan kunnen we hem of haar zo een deur verder brengen en direct laten helpen. Mooier kunnen we het niet maken als SHD, nee toch?”

Terug naar overzicht
Reacties