Menu
Terug naar overzicht

Huiskamerproject in De Driehoek geslaagd!

Geplaatst op 22-08-2017

Een vrijgekomen woning in het complex De Driehoek aan de Katwijkse Groen van Prinstererweg mocht met toestemming van woningcorporatie Dunavie worden ingericht als tweede huiskamer voor de veelal oudere bewoners van de 84 appartementen in dit complex. Lies van Beelen, contactpersoon van de bewonerscommissie van Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ in dit complex, is de stuwende kracht achter dit project. Het is 10 mei geopend en zeven dagen per week kunnen bewoners elkaar hier ontmoeten en tussen de middag van een warme maaltijd genieten. Maar hoe zijn de eerste drie maanden van dit mooie initiatief verlopen?

Van Beelen: ,,De aanloop tot de opening verliep met horten en stoten en kende qua lengte bijna de draagtijd van de Afrikaanse olifant. Maar we moesten hier wel iets realiseren want met de sloop van de aan ons complex verbonden Duinrand vielen voor onze bewoners diverse ontmoetingsplekken weg. Dat werd versneld door de brief in april 2016 dat er asbest bij die sloop was geconstateerd. De oudere bewoners hadden ineens niets meer.”

Zeven dagen per week

Na het overlijden van dhr. Zwanenburg, een bewoner, gaf Dunavie toestemming om deze woning te bestemmen voor dit huiskamerproject. ,,De dochters van dhr. Zwanenburg waren zo lief dat we veel spullen uit de woning gratis mochten overnemen. Dat scheelde zeker veel, want anders gaat het al snel in de papieren lopen. En met diverse vrijwilligers werd er eerst schoongemaakt, behangen, geschilderd en een mooie vloer gelegd. Met het verworven geld via een subsidie en fondsen konden we het verder eenvoudig inrichten”, aldus de zeer gedreven Van Beelen. Het is een mooie plek geworden waar deze drie maanden bewoners de weg makkelijk naar vinden. Van Beelen: ,,Van tien tot twaalf kunnen ze hier koffie drinken, van twaalf tot twee van een warme maaltijd genieten en van drie tot zes staat de deur ook open voor wie elkaar wil ontmoeten. Voor die maaltijd meldt men zich een dag van tevoren aan, de kosten zijn € 6,50, en dagelijks koop ik vers in voor een heerlijke Kattukse warme hap.”

Nog iets te wensen?

Cees Oostindie, voorzitter van de SHD is trots op wat deze bewonerscommissie hier heeft gerealiseerd: ,,Ik ben met Nel van Dam van het bestuur er onlangs ook gaan eten en het voldoet aan een grote behoefte. Je ziet en hoort die bewoners genieten.”
Van Beelen hoopt wel op meer hulpvaardige handen om dit prachtige initiatief dagelijks draaiende te kunnen houden, waar ze zelf elke dag ook actief is met o.a. het koken: ,,Ik heb dat ook vanuit mijn christelijke opvoeding meegekregen en dat geef ik hier nu handen en voeten.” Wilt u meer informatie of mogelijk ook helpen, de contactgegevens van Van Beelen vindt u op de website www.shdeduinstreek.nl onder het kopje ‘Bewonerscommissies’.

Terug naar overzicht
Reacties