Menu
Terug naar overzicht

Hulp bij het betalen van energierekening

Geplaatst op 10-11-2015

Veel huishoudens houden na het betalen van huur en kosten voor levensonderhoud te weinig geld over om hun energierekening te betalen. De Woonbond organiseert over dit probleem op 11 december in Utrecht een ‘Energiecafé: oplossingen voor energiearmoede’.

Een nieuwe stichting, genaamd de Energiebank, gaat Nederlanders met een laag inkomen helpen met het betalen van hun energierekening. Het initiatief is in oktober jl. in Arnhem van start gegaan, maar het is de bedoeling vanaf volgend jaar door heel Nederland hulp te gaan bieden.
Energiearmoede ook in Nederland

Volgens de Energiebank hebben ongeveer 750.000 huishoudens te weinig geld om hun energierekening te voldoen. Dit verschijnsel heet energiearmoede en komt ook in Nederland in toenemende mate voor. Sommige bewoners dreigen zelfs afgesloten te worden van energie. Daardoor kunnen zij hun woning dus niet meer verwarmen en geen warme douche nemen. Dit heeft onder meer gevolgen voor de gezondheid, vooral van kwetsbare mensen. Een te koude woning kan ernstige vocht- en tochtproblemen met zich meebrengen.
Bijeenkomst 11 december

Wat kun je als huurdersorganisatie doen aan dit energiearmoede-probleem? Welke mogelijke oplossingen zijn er in diverse gemeenten, in samenwerking met schuldhulpverlening en energiecoaches? Leer in de kennisbijeenkomst op 11 december in Utrecht meer over energiearmoede in Nederland én in Europees perspectief.
Energiebank helpt huishoudens in problemen

Laat u inspireren door het ontstaan van de Energiebank met als doel om energie als eerste levensbehoefte bereikbaar te houden. In 2016 groeit de Energiebank door naar diverse regio’s in Nederland waar hulp nodig is. Samen met lokale maatschappelijke organisaties en gemeenten selecteert de Energiebank huishoudens die in aanmerking komen voor ondersteuning. Een half jaar lang ontvangen zij 50 tot 80 euro per maand korting op de energierekening. Ook krijgen zij besparingsadvies van energiecoaches.
Aanmelden

De bijeenkomst is gratis, reserveren is wel verplicht!

Terug naar overzicht
Reacties