Menu
Terug naar overzicht

Huurder kan inkomensverklaring nu ook online aanvragen

Geplaatst op 10-01-2017

Aspirant-huurders kunnen de inkomensverklaring die zij nodig hebben voor de toewijzing van een sociale huurwoning digitaal opvragen via de website van de Belastingdienst. Voor verhuurmedewerkers van corporaties is het belangrijk om te weten dat deze digitale versie van de inkomensverklaring er anders uitziet dan de verklaring via de BelastingTelefoon.

Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning, is een verklaring geregistreerd inkomen nodig. Deze inkomensverklaring konden huurders eerder alleen via de BelastingTelefoon van de Belastingdienst opvragen. Sinds begin 2017 is het ook mogelijk om deze online aan te vragen via Mijn Belastingdienst. Voordeel hiervan is dat de inkomensverklaring direct uit te printen is.

Verschillen inkomensverklaringen

Corporaties kunnen deze digitale inkomensverklaring accepteren als waarborg van het inkomen van de huurder; dat is afgesproken met het ministerie van BZK. Het ministerie heeft de beroepsvereniging van accountants hierover op de hoogte gesteld. De digitale verklaring ziet er anders uit dan de verklaring die wordt verstrekt via de BelastingTelefoon. Download hieronder voorbeelden van beide inkomensverklaringen.

Inkomensverklaring aangevraagd via BelastingTelefoon
Inkomensverklaring digitaal aangevraagd via Mijn Belastingdienst

Terug naar overzicht
Reacties