Menu
Terug naar overzicht

Huurders: in 2016 knallen voor belangen!

Geplaatst op 29-12-2015

Donderdag 31 december met de viering van oudejaarsdag zal ook in Katwijk het nodige sier- en knalvuurwerk worden aangestoken. Als gezond nadenken bij het afsteken de boventoon voert, dan komt de gemeente Katwijk niet op weer een bedrag van € 80.000,- aan onkosten door vuurwerkbeschadigingen. De SHD kijkt als huurdersbelangenorganisatie voor de huurders van ruim 7300 woningen van woningcorporatie Dunavie in Katwijk ook uit naar 2016. Maar ze gaan zonder vuurwerk aan te steken het nieuwe kalenderjaar in. Hun echte ‘vuurwerk’ bewaart de SHD voor de behartiging van de huurdersbelangen vanaf 1 januari 2016.

Voorzitter Cees Oostindie van de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’: ,,Natuurlijk wens ik allereerst namens het bestuur van de SHD iedereen alle goeds toe voor 2016, in vooral gezondheid en (huurders)geluk. Laten we er met elkaar een mooi nieuw jaar van maken en, op welk terrein dan ook, vooral denken in kansen en niet in onmogelijkheden. Laat dat de uitdaging zijn.”

Volop Katwijkse huurdersvragen

Met de komst van de nieuwe Woningwet per 1 juli 2015 krijgen alle Nederlandse huurdersbelangenorganisaties meer verantwoordelijkheden en zijn ze o.a. met de gemeente en woningcorporatie(s) actief betrokken bij het opstellen van de Prestatieafspraken. ,,De eerste week van januari gaan we weer in gesprek en de standpunten van de SHD zijn bekend. Maar er komt in 2016 veel meer op alle huurdersbelangenorganisaties af. We zullen ons met alle vrijwilligers in het bestuur, onze 37 bewonerscommissies en de mensen op ons kantoor aan de Nassaudreef 38-A voortdurend blijven informeren over alle ontwikkelingen in huurdersland. We kunnen dan onze goede naam als SHD in Nederland en onze vele contacten en netwerken zeker goed gebruiken. De SHD is er klaar voor om ook in 2016 de Katwijkse huurdersbelangen te behartigen”, aldus Oostindie, de bevlogen voorzitter van de SHD. Wilt u meer weten over de SHD, dan kunt u terecht op hun zeer informatieve en kleurrijke website: www.shdeduinstreek.nl.

Terug naar overzicht
Reacties