Menu
Terug naar overzicht

Huurdersvereniging Zuidwest-Friesland sluit prima deal

Geplaatst op 01-02-2016

Huurdersvereniging Zuidwest-Friesland uit Balk heeft een prima deal gesloten met woningstichting Wonen Zuidwest Friesland over de huurverhoging in 2016. De huren worden op 1 juli verhoogd met niet meer dan de inflatie (0,6 procent).

Veel woningen krijgen helemaal geen huurverhoging. De huren worden bij verhuizing ook niet meer aangepast. De gemiddelde huurverhoging is zo lager dan de inflatie, wat goed is voor de portemonnee van huurders.

Schulden door huurverhoging

De woningstichting maakt zich net als de huurdersvereniging zorgen over de betaalbaarheid. Daarom vinden directeur-bestuurder Jan Huisman en voorzitter van de huurdersvereniging Wout Stoelwinder allebei dat de ‘verhuurdersheffing’ moet worden afgeschaft. Dat is een soort huurbelasting die verhuurders aan Den Haag moeten betalen. Door die belasting zijn de huren de afgelopen jaren erg omhoog gegaan. Veel mensen kunnen daardoor moeilijk rondkomen en hebben hoge schulden.

Huur misschien omlaag

Als de huurbelasting wordt afgeschaft gaat Wonen Zuidwest Friesland de huren verlagen. Met het plan om dit jaar de inflatie te volgen bij de huurverhoging houdt Wonen Zuidwest Friesland zich aan de afspraken die zijn gemaakt tussen Aedes (de woningcorporaties), de Woonbond (de huurders) en de minister van Wonen. De afspraak is dat de huren met 1 procent boven de inflatie mogen stijgen. De huurdersvereniging Zuidwest-Friesland is blij dat haar woningstichting die 1 procent extra stijging niet nodig vindt. Ook Wonen Zuidwest Friesland is tevreden over de deal.

Bron: Nederlandse Woonbond.

Terug naar overzicht
Reacties