Menu
Terug naar overzicht

Jubilerende SHD staat er gekleurd op

Geplaatst op 02-10-2019

Twee nostalgische bussen uit de vorige eeuw vol met realistische leden van bewonerscommissies van de jubilerende Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ reden woensdag 25 september van Katwijk naar De Lier in de gemeente Westland. De organisatie van ‘de Tuinderij’ had een prachtige rit vol Westlandse bezienswaardigheden uitgezet waarna deze feestelijke dag werd afgesloten met een glas en bord vol lekkers in een ook nostalgisch aangeklede woonkamer in ‘de Tuinderij’. Maar niet nadat Cees Oostindie, voorzitter van de SHD, met het ijsje net achter de kiezen alle aanwezigen bedankte voor hun inzet voor de SHD.

De groepen brachten eerst een bezoek aan twee bedrijven te weten Optiflor, gespecialiseerd in orchideeën, en een zeer moderne rozenkwekerij. De ‘Tour du Westland’ werd afgesloten met een bezoek aan de immense Maeslantkering bij de Nieuwe Waterweg. ,,Indrukwekkend om zo alles te kunnen beleven”, liet een deelnemer na afloop dan ook weten.

Net zo kleurrijk als de SHD!

De bezoekers bij Optiflor moesten bij het betreden van de kas met orchideeën (phalaenopsis) blauwe slofjes en een soort van pyjamajas aan, om verspreiding van ziekten te voorkomen. Normaliter oogt dat heel steriel, maar dit gekleurde jasje werd door ieder met graagte aangetrokken. Een lid van een SHD-bewonerscommissies: ,,We kunnen zo als carnavalsvereniging doorlopen naar het Vrijthof in Maastricht, wat gaaf zeg. Dat de SHD een kleurrijke organisatie is laten we hier toch ook weer zien op deze jubileumdag.”

De geboorte van de SHD

Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ is tien jaar geleden ontstaan uit een fusie tussen de Stichting Huurdersbelangen Katwijk van Woonstichting KBV en de Stichting Huurdersbelangen KRV van Spirit-Wonen. In 2010 zijn deze Katwijkse woningcorporaties gefuseerd tot een nieuwe corporatie met de naam Dunavie. Reden voor deze fusie was om één sterke woningcorporatie te realiseren voor de Katwijkse woningmarkt. Aangezien deze fusie ook consequenties had voor de huurders, bewonerscommissies en de huurdersbelangenorganisaties van beide corporaties hebben de besturen van beide huurdersbelangen organisaties reeds in juni 2009 de intentie uitgesproken om, in het belang van alle huurders van de nieuwe corporatie, te komen tot een fusie tussen beide organisaties. Daarmee was de geboorte van de huidige SHD een feit.

Foto’s: Gerard Bol.

Terug naar overzicht
Reacties