Menu
Terug naar overzicht

Katwijkers krijgen voorrang bij nieuwbouwwoningen Dunavie in Rijnsburg

Geplaatst op 03-04-2019

Het college heeft besloten specifieke toewijzing toe te passen voor de 35 eengezinswoningen aan de Petronella van Saxenstraat en de Anna van Berchemstraat en de 24 appartementen aan de Karel de Grotelaan (De Horn) die Dunavie respectievelijk dit najaar en januari 2020 oplevert. Dit houdt in dat inwoners van de gemeente Katwijk bij de eerste aanbieding voorrang krijgen bij de toewijzing van deze woningen.

Volgorde voorrang inwoners gemeente Katwijk

1. Huurders van Dunavie die door de sloop van hun woning aan de Petronella van Saxenstraat stadsvernieuwingsurgentie hebben gekregen. Deze huurders kunnen met voorrang reageren op vervangende woonruimte;
2. Andere huurders van Dunavie met stadsvernieuwingsurgentie;
3. Huurders van Dunavie uit (sociale) huurwoningen;
4. Inwoners gemeente Katwijk.

Wethouder Gerard Mostert: ”Ik zet mij in voor de juiste woning, op de juiste plek, voor de juiste doelgroep. Mooi dat dit in Rijnsburg gelukt is en inwoners van onze gemeente voorrang krijgen bij de toewijzing van de sociale huurwoningen die ook nog eens duurzaam zijn”.

In mei wijst Dunavie de woningen via actieve bemiddeling toe aan de huurders met stadsvernieuwingsurgentie uit de sloop van de Petronella van Saxenstraat. Mochten er huurwoningen over zijn, dan worden deze naar verwachting eind mei via Huren in Holland Rijnland (voorheen Woningnet) toegewezen aan de andere groepen.

Sinds 2014 past de gemeente Katwijk bij nieuwbouwprojecten lokaal maatwerk toe. Zo kregen inwoners van de gemeente Katwijk bij de nieuwbouwprojecten ’t Duyfrak, Westerhaghe, Haven fase 3, de Hornpoort en de Hoorneslaan al voorrang. Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ (SHD) onderstreept het belang van lokaal maatwerk: “Bewoners vinden het vaak heerlijk om in hun eigen buurtje of in hun eigen dorp te blijven wonen. En dat moet kunnen met goed en passend maatwerk,” aldus Cees Oostindie, voorzitter van de SHD.

De eengezinswoningen

De Petronella van Saxenstraat wordt het eerste ‘gasloze’ project met nul-op-de-meter-woningen (NOM) van Dunavie. Het nieuwbouwplan bevat 35 sociale huurwoningen en tien koopwoningen. Alle sociale huurwoningen zijn eengezinswoningen met drie kamers en een tuin, verdeeld over twee bouwlagen, die voor €607,45 per maand worden aangeboden. De koopwoningen bestaan uit vier rijwoningen en zes twee-onder-een kap. De woningen worden in het najaar van 2019 opgeleverd.

De appartementen

In de komende jaren wordt in De Horn een aantrekkelijke wijk gebouwd. De 24 appartementen van Dunavie zijn voorzien van zonnepanelen, een royale woonkamer, twee slaapkamers en een tuin of balkon. De woningen worden in januari 2020 opgeleverd. 16 appartementen worden voor €607,45 verhuurd, de overige acht voor €720,42. Pierre Sponselee, interim directeur-bestuurder van Dunavie: “Het is voor Dunavie belangrijk om betaalbare woningen aan te blijven bieden zonder onze ambities op het gebied van duurzaamheid tekort te doen. Deze projecten laten zien dat het een het ander niet hoeft uit te sluiten.”

Terug naar overzicht
Reacties