Menu
Terug naar overzicht

Katwijkers krijgen voorrang bij nieuwbouwflats Hoorneslaan

Geplaatst op 09-03-2018

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten lokaal maatwerk toe te passen bij het nieuwbouwproject aan de Hoorneslaan. Dit houdt in dat de inwoners van de gemeente Katwijk bij de eerste aanbieding voorrang krijgen bij de toewijzing van de 87 sociale huurappartementen aan de Hoorneslaan.

Van 1 tot 26 maart 2018 staan de huurappartementen met huurprijzen tussen de 597,30 en 710,68 euro op WoningNet Holland Rijnland.

Binnen deze groep geldt de volgende volgorde:
– Terugkerende huurders Hoorneslaan fase 1*
– Huurders van Dunavie met stadsvernieuwingsurgentie fase 2A**
– Huurders van Dunavie met stadsvernieuwingsurgentie
– Huurders van Dunavie uit sociale huurwoningen
– Inwoners van de gemeente Katwijk

*fase 1: Hoorneslaan 402-464, 466-528 en 530- 592 even
**fase 2A: Boerslaan 2 t/m 108 en Helmbergweg 109 t/m 161

Daarna vindt toewijzing plaats aan overige woningzoekenden. Binnen de groep kandidaten die voorrang krijgen, krijgt degene met de langste woonduur (terugkeerders of stadsvernieuwingsurgenten) of degene die het langst staat ingeschreven bij Holland Rijnland als eerste de woning toegewezen.

Stichting Huurdersbelangen de Duinstreek (SHD) is altijd warm voorstander geweest van lokaal maatwerk. ‘Wij vinden dit een belangrijk onderwerp en dringen er ook op aan dat de gemeente en Dunavie gebruik maken van deze mogelijkheid’, aldus Cees Oostindie voorzitter van de SHD.

Sinds 2014 past de gemeente Katwijk bij nieuwbouwprojecten lokaal maatwerk toe. Zo kregen inwoners van de gemeente Katwijk bij de nieuwbouwprojecten ’t Duyfrak, Westerhaghe, Haven fase 3 en de Hornpoort reeds voorrang.

Meer informatie

Meer informatie over de woningen, zoals plattegronden, vindt u ook op de website van Dunavie.

Bron: persbericht Dunavie.

Terug naar overzicht
Reacties