Menu
Terug naar overzicht

Lid van een bewonerscommissie… ja gezellig!

Geplaatst op 19-04-2017

Het radiospotje van de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ (SHD) bij RTV Katwijk al gehoord? Wist u dat er nog wooncomplexen van woningcorporatie Dunavie zijn zonder bewonerscommissies? Woont u in zo’n complex, dan heeft u een brief van de SHD ontvangen met de vraag of u meer wilt weten over die gave uitdaging als bewonerscommissielid. Die brief al ontvangen? Reageer dan uiterlijk maandag 24 april. Als Dunavie-huurder geen brief ontvangen? Lees toch door want de SHD biedt u iets moois.

Nel van Dam, lid dagelijks bestuur van de SHD: ,,Onze brief, persoonlijk bezorgd op een kleine tweeduizend adressen, is zeer enthousiast ontvangen bij die huurders. Leuke reacties hebben we al ontvangen en zeker ook van huurders die mogelijk deel willen gaan uitmaken van een bewonerscommissie in hun complex waar er nog niks is. Na 24 april roepen we ze allemaal bij elkaar. Gaaf hoor, die enthousiaste reacties.”

Bewonerscommissie 2.0.

Op de website van de SHD, www.shdeduinstreek.nl, kan men onder het kopje ‘Bewonerscommissies’ alles lezen over de al bestaande 35 bewonerscommissies die met de SHD samenwerken. Van Dam: ,,Het leuke is dat een huurder in zo’n bewonerscommissie al zijn/haar talenten kwijt kan: je organiseert bijvoorbeeld met elkaar een activiteit om de bewoners te verbinden, je bent een luisterend oor of praatpaal bij vragen van bewoners, je kan je inzetten om op social media de bewonerscommissie op de digitale kaart te zetten… kortom je kan het op vele manieren invullen. Wij denken dan ook echt dat er vele mogelijkheden liggen voor de huurders bij het invullen van een bewonerscommissie.”
Is het mogelijk om als Dunavie-huurder ook deel te gaan nemen aan een al bestaande bewonerscommissie? ,,We zijn als SHD blij met elk initiatief en heeft u als huurder in uw complex al een bewonerscommissie en wilt u er ook iets voor betekenen? Laat het ons maar weten”, aldus de zeer bevlogen Van Dam namens de SHD, ,,Op onze website kan je precies lezen waar er al bewonerscommissies zijn en wie er in deelnemen. Maar je kent het gezegde ‘Many hands make light work’.”
Voor meer informatie en al uw vragen kunt u van maandag t/m donderdag van 10.00 – 16.00 uur terecht bij de SHD.

Terug naar overzicht
Reacties