Menu
Terug naar overzicht

Nederlanders enthousiast over Nul-op-de-Meter woning + Rapport

Geplaatst op 20-01-2016

Uit recent onderzoek, in opdracht van Eneco, uitgevoerd onder circa 1.000 Nederlanders, blijkt dat zo’n 42 procent van de Nederlanders Nul-op-de-Meter renovaties aantrekkelijk tot zeer aantrekkelijk vinden. Met name Nederlanders met een partijvoorkeur voor D66 en GroenLinks zijn erg enthousiast over het concept.

NOM is aantrekkelijk
Als de respondenten foto’s te zien krijgen van de situatie voor en na een renovatie naar Nul-op-de-Meter, dan vindt 53 procent van de ondervraagden de nieuwe woning aantrekkelijk tot zeer aantrekkelijk overkomen. Een meerderheid van 58 procent zou verder graag zien dan hun gemeente zich actief in gaat zetten om Nul op de Meter make-overs te stimuleren.

Nederlanders met een woning die in aanmerking komt voor een verbouwing werd gevraagd, in hoeverre zij het eens waren met de stelling: ‘Ik zou ervoor open staan om mijn huis om te laten bouwen tot Nul op de Meter woning’? Hier gaf 30% aan het oneens te zijn (te grote investering of al het huis was al volledig geisoleerd) tegen over 30% die het wel eens was. Hier had 35% geen stellige mening over en 5% gaf aan ‘het niet te weten’. Ook is gebleken dat hoogopgeleiden met een geschikt huis meer open staan voor een verbouwing (45%) dan middelbaar (27%) en laag- (22%) opgeleiden.

Gewogen resultaten
Onderzoeksbureau Ipsos ondervroeg in opdracht van Eneco tussen 7 en 14 december 2015 in totaal 1.001 Nederlanders van 18 jaar en ouder. De resultaten zijn achteraf gewogen op leeftijd, geslacht, opleiding en regio, zodat de groep ondervraagden een goede afspiegeling vormt van de Nederlandse bevolking.
Bekijk hier het complete rapport.

Terug naar overzicht
Reacties