Menu
Terug naar overzicht

Nieuw bloed in SHD – bestuur

Geplaatst op 19-09-2019

Met de start van het nieuwe werkjaar voor de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ konden ook twee nieuwe bestuursleden worden begroet, Lennie van Roijen en Leo van Duyvenbode. En ze hebben er beiden ongelofelijk veel zin in en stellen graag hun vrije tijd beschikbaar om zich in te zetten voor de huurders van de SHD. ,,Dat betekent ook dat we bestuurlijke taken nu echt kunnen verdelen over ons vieren. En dat is belangrijk want er gebeurt een heleboel in het Katwijkse huurdersland. Ik heb er in ons eerste persbericht dit nieuwe werkjaar al het nodige over gezegd”, aldus Cees Oostindie, de trotse SHD-voorzitter.

Van Roijen woont in de Poolster en sinds een klein jaar is ze ook al actief als lid van de bewonerscommissie van de SHD voor dit wooncomplex: ,,Ik ben een jonge pensionado en in mijn werkzame bestaan heb ik me altijd ingezet voor de medemens. Daarbij heb ik de nodige bestuurlijke ervaring opgedaan, ook bij werkzaamheden voor een jongenstehuis in Thailand. De sociale hoek, daar kan je me zeker plaatsen.”
Van Duyvenbode, ook gepensioneerd, woont al vele jaren in ’t Witte Hek en zet zich daar ook al in als bewonerscommissielid van de SHD voor zijn buurtje: ,,Ik heb uiteenlopende banen gehad, doe ook nog het nodige vrijwilligerswerk en daar past deze klus prachtig bij. Het spreekt mij aan om me breder ook bestuurlijk in te kunnen zetten voor de Katwijkse huurders.”

Meer over Van Roijen en Van Duyvenbode

Oostindie liet weten dat Van Roijen zich vooral zal gaan inzetten voor de aanpak van mogelijke huurdersoverlast. Dat was bij de met de gemeente en Dunavie opgestelde ‘Prestatieafspraken Wonen 2016 – 2019’ één van de speerpunten van de SHD. Oostindie: ,,En Van Duyvenbode zal met mij de gesprekken voor de nieuwe op te stellen prestatieafspraken aangaan. Daar ben ik ook heel blij mee.

Lennie van Roijen: ,,Ben dankbaar om me ook voor de huurders te mogen inzetten!”


Of het haar vaste plekje aan de vergadertafel van de SHD in het kantoor aan de Nassaudreef 38a gaat worden, is nog niet zeker Maar wat wel zeker is, is het feit dat het SHD-bestuur met Lennie van Roijen een hele betrokken nieuwe collega als bestuurslid aan tafel heeft gekregen. Alle jaren is zij werkzaam geweest in de maatschappelijke hoek, een terrein waar ze ook met haar vrijwilligersklussen in te vinden was. Dan is de stap naar de SHD om zich bestuurlijk in te gaan zetten voor de Katwijkse huurders van Dunavie zeker meer dan te verklaren.

Wie is zij?

Van Roijen: ,,Ik heb net als mijn nieuwe bestuurscollega, Leo, afgesproken dat ik het een paar maanden probeer. En dan laat ik het Nel en Cees weten of het goed voelt. Maar wie is Lennie van Roijen eigenlijk? Geboren en getogen in Noordwijk en ik woon sinds een aantal jaren in de Poolster in Katwijk aan Zee waar ik een half jaartje ook lid van de bewonerscommissie ben. Ik ben single, heb geen kinderen, maar wel een heerlijke grote familie. Ik ben vele jaren in het buitenland werkzaam geweest, o.a. voor een jongenstehuis in Thailand. Daar heb ik ook de nodige bestuurlijke ervaring opgedaan. In november ga ik er weer heen, eens kijken hoe het daar gaat en ook om goede vrienden en vriendinnen weer te kunnen ontmoeten. Dat kan makkelijk nu ik net gepensioneerd ben.”

Sociaal werk in haar DNA

Het werken met en voor mensen loopt als een aorta door het leven van Van Roijen. Zo was ze actief bij het alom bekende ‘De Brug’, werkte ze ook voor Philadelphia in Den Haag voor doven met meerdere beperkingen en heeft ze altijd de ontmoeting met mensen om haar heen gezocht. Van Roijen: ,,Een tijdje geleden sprak ik Nel van de SHD en er was direct een klik, zeker ook toen ik later hoorde van de wens om nieuwe bestuursleden te kunnen aantrekken. En daar zit ik dan nu, met Nel, Cees en Leo aan de vergadertafel van de SHD.”

‘Huurdersoverlast goed aanpakken is een typisch SHD-punt’

Bij het opstellen van de ‘Prestatieafspraken Wonen 2016 – 2019’ samen met de gemeente en de woningcorporatie was één van de speerpunten van de SHD, voordat er tot ondertekening kon worden overgegaan, het vastleggen van duidelijke en krachtige afspraken voor de aanpak van mogelijke huurdersoverlast. Ondanks dat speerpunt moet er nog veel gebeuren op dit terrein vindt de SHD. Van Roijen: ,,Ik vind dit een boeiend terrein en een persoonlijke uitdaging waarvoor ik ben gevraagd. Juist hoe je communiceert met mensen, welke afspraken je met ze maakt en waarop je elkaar kan aanspreken dat is zo ongelofelijk belangrijk. Maar dat kunnen we als SHD natuurlijk niet alleen. Daar heb je wel politie, buurtbeheerders van Dunavie, de gemeente en zorgbegeleiders bij nodig.”

Waar is Lennie van Roijen bereikbaar?

Natuurlijk komt ook haar naam met contactgegevens bij de bestuurlijke info op deze website te staan als er een definitief ‘ja-woord’ heeft gevolgd. Maar heeft u haar al eerder nodig? Zij is bereikbaar op 071 – 8885658 en / of lvanroijen@gmail.com. ,,Ik heb er ongelofelijk veel zin in! Het werken met mensen, het communiceren met elkaar is helemaal mijn ding”, sprak de enthousiaste Van Roijen vol elan waarna ze ook alle tijd nam voor de te maken foto’s voor bij deze berichten.

Leo van Duyvenbode: ,,Is weer eens wat anders dan poelier, maar zo gaaf”

Met pretoogjes zit Van Duyvenbode woensdagochtend 11 september aan de vergadertafel in het kantoor van de SHD alsof hij al jaren deel uitmaakt van het meubilair. Een kop koffie en heerlijke koek binnen handbereik waren de brandstof voor het verhaal van een betrokken Katwijkse huurder van Dunavie. Iemand die zich nu ook bestuurlijk wil gaan inzetten voor de SHD om zo de belangen van alle andere Dunavie-huurders nog beter te kunnen behartigen.

Wie is hij?

Van Duyvenbode: ,,Laat ik voorop stellen dat ik met Cees en Nel van het bestuur heb afgesproken het de komende maanden te gaan proberen om dan een mogelijk definitief woordje ‘ja’ te zeggen als antwoord op hun vraag of ik het bestuur wilde komen versterken. Ik moet het immers als jonge pensionado, in december word ik 69, ook leuk vinden. En voor mensen met meer vrije tijd zoals ik liggen de vrijwilligersklussen echt voor het oprapen. Zo ben ik ook al twee dagdelen klusjesman voor senioren onder de vlag van Welzijnskwartier. Ook gaaf om te mogen doen.”

Sociaal bezig zijn

Hij vertelt enthousiast dat hij al 35 jaar tevreden in ’t Witte Hek in Katwijk aan Zee woont, naar volle tevredenheid. Daar maakt hij al een kleine zes jaar ook deel uit van de bewonerscommissie van de SHD. Met zijn lieve vrouw al 47 jaar aan zijn zijde en zijn drie kinderen de deur uit is hij een oprecht blije huurder. ,,Ik vind het belangrijk om dan ook iets te kunnen betekenen voor de andere huurders in ons gezellige buurtje. Heerlijk om mensen te mogen helpen bij huurdersvragen. Dat deed ik eigenlijk ook al in mijn werkzame bestaan maar dan op de meest uiteenlopende terreinen. Wat te denken van de technische dienst, als poelier en in een garage? Daarom spreekt de vraag van Cees en Nel mij ook zo aan. Ik vind het heerlijk om met mensen sociaal bezig te mogen zijn”, aldus de bevlogen vertellende Van Duyvenbode onderwijl genietende van zijn koffie en ovenheerlijke koek.

Helpen opstellen nieuwe prestatieafspraken

Hij gaat met Oostindie mee bij alle gesprekken over de nieuw op te stellen prestatieafspraken, samen met vertegenwoordigers van de gemeente Katwijk en woningcorporatie Dunavie. Van Duyvenbode: ,,Natuurlijk zal het even wennen zijn als nieuwkomer aan de vergadertafel. Maar met het gezonde verstand en zo af en toe een lekkere ‘waarom-vraag’ kom ik ook een heleboel te weten. En ik blijf natuurlijk actief voor de bewonerscommissie van ’t Witte Hek. Eerst ieder daar maar alvast attent maken op de jaarlijkse huurdersdag van de SHD op woensdag 20 november in Tripodia. Ik vind het goed en belangrijk dat huurders daar hun stem laten horen.”

Waar is Leo van Duyvenbode bereikbaar?

Natuurlijk komt zijn naam met contactgegevens bij de bestuurlijke info op deze website te staan als er een definitief ‘ja-woord’ heeft gevolgd. Maar heeft u hem al eerder nodig? Hij is bereikbaar op 071 – 8884048 en / of leoeninavanduyvenbode@gmail.com. ,,Ik heb er zin in!”, sprak hij luid uit, en met een tevreden blik zette hij het inmiddels lege koffiekopje terug op de vergadertafel van de SHD om daarmee symbolisch dit interview ook te beëindigen.

Foto’s: Gerard Bol.

Terug naar overzicht
Reacties