Menu
Terug naar overzicht

Rechtbank wijst bezwaren Woonbond tegen verstrekken inkomensindicaties af

Geplaatst op 10-01-2018

De rechtbank in Den Haag heeft op 10 januari 2018 uitspraak gedaan in een juridische procedure van de Woonbond over het verstrekken van inkomensindicaties aan verhuurders in het kader van de inkomensafhankelijke huurverhoging (iah). De Woonbond stelt dat de Belastingdienst de inkomensindicaties wettelijk niet had mogen verstrekken en dat verhuurders ze niet hadden mogen gebruiken voor bepaling van (inkomensafhankelijke) huur. De rechter heeft de Woonbond daarin nu ongelijk gegeven.
Aedes heeft zich steeds op het standpunt gesteld dat woningcorporaties bij het gebruik maken van de inkomensafhankelijke huurverhoging de wet hebben gevolgd en correct hebben gehandeld. De rechter geeft aan dat de huurders een eigen rechtsgang hebben in de vorm van de Huurcommissie en dat huurders daar hun bezwaar hadden moeten maken.

De zaak diende op maandag 3 juli 2017 bij de rechtbank in Den Haag en werd door de Woonbond aangespannen tegen de Nederlandse Staat, Aedes, woningcorporatie De Key, Vastgoed Belang en Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed (IVBN).

Lees hier de volledige uitspraak.

Terug naar overzicht
Reacties