Menu
Terug naar overzicht

SHD gaat voor fusieplannen Dunavie liggen

Geplaatst op 20-12-2018

Cees Oostindie,voorzitter van het bestuur van de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’, is zeer duidelijk over de door de Katwijkse woonstichting Dunavie enNoordwijkerhoutse woonstichting Sint Antonius van Padua ondertekende intentieovereenkomst voor een mogelijke fusie: ,,Persoonlijk ben ik om diverse redenen een groot tegenstander van deze fusieplannen. Maar onze uiteindelijke stellingname als SHD wordt natuurlijk bepaald na de gesprekken hierover met onze 37 bewonerscommissies.”

Het is Oostindie en de andere leden van het SHD-bestuur een doorn in het oog dat men mogelijke fusieplannen en/of ontwikkelingen in aanvang ‘van de straat’ heeft moeten horen. Oostindie: ,,Zo kreeg ik ook pas na de ondertekening van deze intentieovereenkomst een belletje dat deze intentieovereenkomst was getekend waar Alfred Busser, directeur-bestuurder van Dunavie, op onze huurdersavond 9 november nog louter te melden had dat er wat gesprekken gaande waren.”

Volkshuisvestelijke opgaven in Katwijk al bereikt?

De afgelopen maanden hebben de corporaties Stek in Lisse, Vooruitgang in Sassenheim, Sint Antonius van Padua uit Noordwijkerhout en de Noordwijkse Woningstichting diverse gesprekken gevoerd om te komen tot één woonstichting voor de Bollenstreek, een soort van ‘Bollen-4’ die actief is in die regio. Oostindie: ,,Kom dan nu niet met droge ogen over de mogelijkheden en kansen voor Dunavie op het Bavo-terrein in Noordwijkerhout. Wat dacht je dat Dunavie aan kansen heeft bij de bebouwing van het voormalig Vliegkamp Valkenburg? En dan nog maar te zwijgen over de renovatie, of sloop en nieuwbouw voor de 70% ‘oude meuk’ van Dunavie? Want zoveel procent van het woningbestand van de achtduizend woningen dateert hier echt van voor 1970. Zijn dat dan geen uitdagende Katwijkse volkshuisvestelijke opgaven? Gespaard geld van de Katwijkse huurders van vele, vele jaren kan zo worden ingezet voor Katwijkse sociale nieuwbouw van kwaliteitsvolle huurwoningen. En vergeet niet, als huurdersorganisatie hebben we, vastgelegd in de Woningwet 2015, wel instemmingsrecht als we binnenkort een zienswijze op de fusieplannen van Dunavie mogen gaan indienen. Daar gaan we, breed gedragen, dan ook zeker gebruik van maken.”

Terug naar overzicht
Reacties

One thought on “SHD gaat voor fusieplannen Dunavie liggen

  1. G Freke | 22 dec 18 om 11:31 uur

    Ik ben het helemaal met de voorzitter eens ,laat Dunavie eerst maar eens haar eigen HuurWoningen allemaal energie zuinig maken.bv van dubbelglas voorzien en goede isolatie.

Comments are closed.