Menu
Terug naar overzicht

SHD zwaait Alfred Busser uit op perron twee

Geplaatst op 05-02-2019

‘Een man weet nooit hoe hij afscheid nemen moet, een vrouw nooit wanneer’, deze uitspraak van de Amerikaanse journaliste Helen Rowland (1875-1950) was de rode draad bij de toespraak waarmee Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ vrijdagmiddag 1 februari afscheid nam van Alfred Busser als directeur-bestuurder van woningcorporatie Dunavie. Dit alles vond plaats in de treinwagon van Brasserie Buitenhuis aan het Valkenburgse Meer. Door ziekte van bestuursvoorzitter Cees Oostindie mocht Gerard Bol als communicatieadviseur van de SHD de afscheidswoorden uitspreken. En hoe zou hij de relatie tussen Dunavie en de SHD verwoorden?

Allereerst benoemde hij allerlei mogelijkheden die de bewonerscommissies bedachten om het afscheid van Busser vorm te kunnen geven: Een aubade bij het gemeentehuis met alle Dunavie-huurders die passeren?; Een straatnaam in ’t Heen naar hem vernoemen?; Een borstbeeld laten vervaardigen?; Per wooncomplex een alfabet laten opzeggen beginnend met ‘de A is van Alfred en de B is van Busser en…’ of met stille trom laten vertrekken? Gelukkig niet en daarom kon Bol in aanwezigheid van vele gasten van Busser en enkele Katwijkse politici zijn afscheidswoorden namens de SHD uitspreken.

‘Samen door één deur’

Bol: ,,Met de nieuwe Woningwet 2015 kwam er ook voor de SHD als vrijwilligersorganisatie veel op het bord te liggen met o.a. ook hun inzet voor de vastgestelde Prestatieafspraken 2016 t/m 2019. Met ieder een eigen rol en verantwoordelijkheden waren er op vele dossiers ook botsingen tussen Dunavie en de SHD, maar altijd werd wel gezocht naar wat het beste was voor de Katwijkse huurders. En in dat samenspel was de gemeente Katwijk natuurlijk ook vaak betrokken. Deze gemeente heeft vele woningmogelijkheden en Busser laat na bijna tien jaar werkzaamheden als directeur-bestuurder van Dunavie iets moois achter voor zijn opvolger. En het boekcadeau van de SHD…, dat gaat dus zeker niet over de geschiedenis van de Bavo in Noordwijkerhout maar over ‘Katwijkse buurtjes en straatjes’, want daar is Dunavie toch intens geworteld?”

Positieve reacties alom

Mooi om na afloop als SHD-delegatie terug te krijgen van de aanwezigen dat men positief en blij verrast was door alle afscheidswoorden voor Busser. Bol: ,,Laat het een mooie start worden voor het vervolg met een te benoemen interim directeur-bestuurder’.
Wilt u meer lezen over de werkzaamheden van deze huurdersorganisatie? Dat kan op de zeer informatieve en kleurrijke website van de SHD: www.shdeduinstreek.nl. Daar leest u ook hoe u ze kunt bereiken, zo ook de leden van de 37 bewonerscommissies. Gewoon even kijken!

.

Gepubliceerde foto: Gerard Bol.

Terug naar overzicht
Reacties