Menu
Terug naar overzicht

Warm welkom SHD bij nieuwe huurderscommissaris

Geplaatst op 21-09-2016

Huurders van Dunavie zullen het nog niet hebben gemerkt, maar daar gaat binnenkort zeker verandering in komen. Niet dat haar foto ineens prominent bij posters in bushokjes is te zien of op de A0-borden die Katwijk sieren. Maar ze is er wel, Annemiek Janzen, en al per 1 september… het nieuwe lid van de Raad van Commissarissen van Dunavie. Ze is door de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ na de sollicitatieprocedure voorgedragen als huurderscommissaris en als zodanig benoemd. Cees Oostindie, voorzitter van de SHD, is duidelijk in zijn nopjes met haar benoeming.

Janzen heeft eerder al tien jaar deel uitgemaakt van de Raad van Commissarissen van woningcorporatie ‘Ons Doel’ in Leiden waar ze ook veelvuldig samenwerkte met de aanwezige huurdersorganisatie. Oostindie: ,,We zijn enorm blij met haar benoeming en we hopen dat ze woensdagavond 28 september op ons reguliere overleg met alle bewonerscommissies van de SHD aanwezig kan zijn om zich verder voor te stellen en in gesprek te komen met de leden van de ruim dertig bewonerscommissies.”

Huurderscommissaris

Leg dit woord met het bekende bordspelletje Scrabble op tafel en het wordt zeker drie keer woordwaarde. Maar mogelijk kijkt je tegenspeler je heel glazig aan omdat de betekenis van het woord ‘huurderscommissaris’ hem of haar niet geheel duidelijk is. Oostindie: ,,Ik haal maar even wat belangrijke punten aan uit de voor deze vacature gezamenlijk met woningcorporatie Dunavie opgestelde profielschets. De commissaris moet affiniteit hebben met huurdersaangelegenheden en als persoon verbindend, open en integer zijn en, indien nodig, een brug weten te slaan tussen verschillende belangen. Binding met de regio vonden we als SHD ook heel belangrijk. Betrokkenheid bij maatschappelijke ontwikkelingen en een duidelijke visie op huurders(participatie) nu en in de toekomst zijn voor ons als SHD ook zeer belangrijk.”

Welkom in Katwijk

Een lid van de Raad van Commissarissen is ongeveer één dag per maand actief voor de Raad van Commissarissen van Dunavie. ,,Daarom zoeken we eerst een contactmoment met alle bewonerscommissies van de SHD. En natuurlijk rollen we ook de loper voor haar uit op onze jaarlijkse huurdersavond van donderdag 10 november 2016. Hoe Janzens eerste ervaringen in het Katwijkse zijn, kom naar onze huurdersavond en vraag het haar zelf”, aldus de immer enthousiaste en bevlogen voorzitter van het SHD-bestuur.

Terug naar overzicht
Reacties