Menu
Terug naar overzicht

Zondag met Lubach drijft spot met woningcorporaties

Geplaatst op 19-01-2016

Zondag met Lubach, het satirische televisieprogramma van de VPRO, dat wordt gepresenteerd door Arjen Lubach, had eind vorig jaar een hilarisch item over woningcorporaties.

 

‘Een huis, een huis, wie helpt ons aan een huis’. Dat was decennialang de centrale vraag waarop de woningcorporaties antwoord gaven. Totdat ze in de jaren negentig geprivatiseerd werden. Arjen Lubach zoomt in op de bizarre activiteiten van Hubert Möllenkamp, de voormalige bestuursvoorzitter van woningcorporatie Rochdale, die zich sinds vorige week in de rechtszaal moet verdedigen tegen een miljoenenclaim van het huidige Rochdale.

Niet alleen reed Möllenkamp in een Maserati, ook leukte hij bedrijfsfeesten op door zichzelf in de spotlights te zetten. Lubach neemt ook Woonbron (met een SS verleden), Vestia (ging voor 2 miljard het schip in), en Rentree (kocht een weiland met elektriciteitsmasten waarop niet kon worden gebouwd) op de hak.

De volkshuisvestelijke sector leverde de afgelopen twee decennia genoeg stof en bizar beeldmateriaal voor Lubach om de misstanden nog eens, maar dan in een hilarisch perspectief, op een rijtje te zetten.

Voor wie het nog niet gezien had, bekijk het item eens op YouTube.

 

 

Bron: Nederlandse Woonbond.

Terug naar overzicht
Reacties