Menu
Terug naar overzicht

Betaalbaar bouwen op Valkenburg voor alle beroepsgroepen

Geplaatst op 26-02-2020

Cees Oostindie, bestuursvoorzitter van de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ (SHD) is er heel duidelijk over: ,,Huizen bouwen van iets meer dan drie ton voor leraren, politieagenten, verpleegkundigen is een mooi verhaal, maar ik zie deze mensen eerder zelf nog een betaalbaar huis willen huren. Daarom moeten we op Valkenburg straks zeker die 25% sociale woningbouw snel realiseren en niet alleen met een huur van net onder de huurgrens van € 737,14. De SHD wil daar zeker ook goedkopere, kwaliteitsvolle huurwoningen gebouwd zien. We hebben immers toch ook andere beroepsgroepen, jongeren en starters in Katwijk die een huurwoning zoeken!”

Pierre Sponselee, interim directeur-bestuurder van Dunavie, was er in zijn interview bij RTV Magazine zaterdag 2 februari duidelijk over en onderschreef toen al deze woorden van de voorzitter van de SHD.
Oostindie is blij met het feit dat er nu eindelijk haast wordt gemaakt om tot daadwerkelijk bouwen te komen: ,,Er kan bijna geen bouwplan meer bij op die Valkenburgse  tekentafel waar de afgelopen twintig jaar plan na plan is gelegd om weer onder lagen stof te verdwijnen. Doorpakken nu dus, zeker wat betreft de 25% sociale woningbouw in gevarieerde prijsklassen.”

Foto’s: G. Bol.

Terug naar overzicht
Reacties

One thought on “Betaalbaar bouwen op Valkenburg voor alle beroepsgroepen

  1. Jan de Winter | 26 feb 20 om 21:50 uur

    Komen er ook woningen voor senioren in de sociale huurcategorie?

Comments are closed.