Menu
Terug naar overzicht

Dunavie start met inschrijving voor 52 appartementen van project Oeverpolder, Katwijk

Geplaatst op 30-11-2020


Aan de Hoorneslaan springt het bouwwerk al enige tijd in het oog. Rond april 2021 trekken de nieuwe huurders in, in het appartementencomplex Oeverpolder. Op deze centrale locatie in de Hoornes, vinden huurders van Dunavie in de 52 appartementen een nieuw duurzaam thuis.


Hiermee creëert Dunavie voor de inwoners van de gemeente Katwijk een unieke kans. Huurders van Dunavie die een huurwoning achterlaten krijgen voorrang. ‘Dat komt soms vreemd over, maar we doen dat bewust. Op deze manier zorgen we voor meer kansen voor huurders van Dunavie. Een nieuwe huurder die in Oeverpolder komt wonen, laat zeer waarschijnlijk een andere woning van Dunavie achter. Met die woning geven we starters en andere woningzoekenden meer opties om te wonen. We noemen dat doorstromen’, vertelt Annemarie Rook, manager wonen bij Dunavie. Het op gang brengen van de doorstroom is onderdeel van de afspraken met de gemeente Katwijk en de Stichting Huurdersbelangen Duin- en bollenstreek.

Betaalbare woningen zijn hard nodig

Door goede afspraken te maken met de Gemeente en de SHD, borgt Dunavie de betaalbaarheid. Van de 52 woningen worden er 42 verhuurd voor € 619,01 en 10 appartementen voor €737,14 (exclusief servicekosten). De 42 betaalbare woningen zijn primair gericht op bewoners die in aanmerking komen voor huurtoeslag.

‘Betaalbaarheid moet je inhoud geven’

Bestuurder Roland Marx licht deze keuze toe. ‘Er is enorm behoefte aan betaalbare woningen. Maar betaalbaar is een relatief begrip, door heldere afspraken te maken met de gemeente en de SHD geven we daar inhoud aan. Er is een wettelijke grens aan de huurprijs voor sociale woningen. Voor elk project is dat anders, maar voor Oeverpolder hebben we ervoor gekozen om voor 42 appartementen de laagste norm aan te houden. Zo kan Dunavie écht bijdragen aan de belangrijke doelstelling voor meer betaalbare huurwoningen in de gemeente Katwijk.

Dunavie levert samen met het nieuwbouwproject aan de Prins Bernhardlaan in de eerste maanden van 2021 bij elkaar 77 nieuwbouwwoningen op. Marx sluit af: ‘We maken ons bij Dunavie klaar om op dit tempo door te pakken en inwoners meer kans op woonruimte te geven!’

Duurzaam bouwen is vanzelfsprekend

De nieuwbouw appartementen worden duurzaam en aardgasloos opgeleverd. Elke woning beschikt over 6 zonnepanelen, welke op het gezamenlijke dak worden geplaatst. De woningen beschikken elk over een eigen warmtepomp die in de winter de woning verwarmt en in de zomer zorgt voor een koele woning. De omgeving wordt samen met de gemeente vergroend. Zo komt er een wadi op het terrein. Deze aangelegde waterberging vangt regenwater op, waardoor het langzaam weg kan zakken in het grondwater. Eenmaal droog is het een fraai ogende groene grasmat.

Alvast binnen kijken

Hieronder staan twee video’s waardoor geïnteresseerden alvast kunnen binnenkijken. De animatie neemt je mee in de tweekamer- en driekamerwoning. Direct is zichtbaar hoe ruim, licht en hoogwaardig de appartementen zijn afgewerkt. Een ding wordt meteen helder, de nieuwe bewoners van Oeverpolder gaan samen met Dunavie een fijne plek creëren om te wonen. Meer informatie over het project en de inschrijvingen zijn te vinden op www.dunavie.nl

 

 

 

Dunavie is actief partner in Hoornes samen in beweging

Maar liefst 11 partners hebben zich verenigd in één projectgroep: Hoornes samen in beweging. Met één doel: gezamenlijk de wijk de komende jaren ontwikkelen tot een fijne, veilige en actieve plek om te wonen, werken, verblijven en te ondernemen.
Initiatiefnemers zijn: Aloysius, Baptistengemeente Katwijk, DSV Verzorgd Leven, Dunavie, gemeente Katwijk, Openbaar Basisonderwijs Duin- en Bollenstreek, Pniëlkerk, Stichting De Brug, Tripodia, Welzijnskwartier en Winkeliersvereniging Hoornesplein.

Terug naar overzicht
Reacties

One thought on “Dunavie start met inschrijving voor 52 appartementen van project Oeverpolder, Katwijk

  1. Leen | 30 nov 20 om 19:06 uur

    Het is niet in mijn budget

Comments are closed.